Какво задължително да имат в аптечката хората над 35 години

Почти всяко домакинство има аптечка за спешна помощ. В повечето случаи в нея има лекарства за главоболие, настинка, термометър, лепенки, бинт и нещо за дезинфекция на рани.

Главният клиничен фармаколог на Министерството на здравеопазването в Москва Марина Журавлева обаче обясни, че с напредването на годините човек трябва да помисли да добави още неща в домашната аптечка.

По думите ѝ в домашната аптечка на хората на 35 години трябва да има апарат за кръвно налягане. В семейство, в което има хора на различна възраст, винаги е желателно да има такъв уред.

Не забравяйте да имате апарат за кръвно налягане, особено, ако има членове на семейството на 35 години и повече. Препоръчително е да се следи кръвното налягане, за да се знае дали е нормално или се повишава, а след това е необходимо да се търси причината за повишаването, обясни Журавлева.

Според лекарката при високо кръвно налягане в млада възраст трябва да се консултирате със специалист, за да разберете причините за него. Тя също така подчерта, че до осемнадесетгодишна възраст не се изисква апарат за кръвно, ако няма потвърдено сърдечно-съдово заболяване, пише Zdrave.to.

Източник : fakti.bg