Как бързо да премахнем нежелания корем

Диетоложката Ирина Строгая даде пет съвета, които ще ви помогнат бързо и ефективно да се отървете от мазнините по корема.

Според експерта, храненето играе ключова роля в процеса на изгаряне на мазнини. Кетогенната диета ви позволява да поддържате нивата на инсулин възможно най-ниски, което значително ускорява борбата с телесните мазнини в областта на талията, пише zdrave.to.

Диетологът посъветва да се включат в диетата възможно най-много въглехидрати, но точно определени. Говорим за зеленолистни, които съдържат много фибри, които по никакъв начин не оказват влияние върху нивата на инсулина.

Препоръчителната порция протеин не е по-голяма от размера на дланта на човек. Прекомерният прием на протеин може да причини слабост и намаляване на кетозата, а неговият дефицит може да причини умора. Строго се препоръчва да се откажатe от нискомаслени протеини.

Що се отнася до мазнините, когато преминавате към кетогенна диета, трябва да увеличите количеството мазнини, консумирани, като ядете ядки, зехтин или масло. Кето диетата трябва да се комбинира с периодично гладуване. Специалистът отбеляза, че достатъчната консумация на мазнини помага да останете по-дълго без храна.

Не забравяйте за витамините. Хората на кето диета се нуждаят от повече витамини от група В и електролити. Първите се намират в големи количества в хранителните дрожди, а вторите в морската сол.

Строгая подчерта, че за постигане на дългосрочни резултати в борбата с коремните мазнини е много важно всички промени в диетата да са приятни и да се превърнат в начин на живот. Благодарение на кето диетата можете не само завинаги да се отървете от омразните мазнини в областта на талията, но и да подобрите когнитивните функции, както и да повишите нивата на енергия.

Източник : fakti.bg