Лесна домашна смес неусетно топи мазнините

Всички познаваме уникалния аромат и вкус на канелата. Тя има леко пикантен и същевременно сладък вкус. Изключително подходяща е за печива, десерти, но и солени ястия с меса и зеленчуци. Успешно подправя вкуса на смутита, шейкове, сосове, кремове и глазури. Тя е незаменим приятел и на чая, а понякога и на кафето. Но не само вкусът ѝ е превъзходен. Канелата съдържа активни вещества, които стимулират метаболизма и подобряват усвояването и разграждането на въглехидратите. Това я прави чудесна добавка към диетата, когато се опитвате да отслабнете. Заради тези свойства канелата е полезен приятел в контрола на кръвната захар.

Медът е друг добре познат полезен продукт от природата, който има незаменими ползи за здравето. Комбинацията от мед и канела може да допринесе за контрола на теглото и да подобри метаболитното здраве.

Преди да започнете да използвате мед и канела за отслабване, задължително се консултирайте с лекар, който да ви посъветва дали този метод е подходящ за вашето индивидуално здравословно състояние, тъй като медът е наситен с естествени захари, предупреждава Флагман.

Рецептата за отслабване, която съдържа мед и канела, отнема само няколко минути за приготвяне. За постигане на най-добри резултати е добре да се използва суров мед, който е най-беден на захари и е необработен. Той има мощни ползи за здравето.

Съставки:

1 чаена лъжичка мед;
½ чаена лъжичка канела на прах;
1 чаша вода.

Приготвяне:

Смесете канелата и меда в малка тенджерка. Налейте и водата. Оставете сместа да заври. Свалете от котлона. Прецедете сместа през цедка или тензух. Разпределете течността в две чаши. Едната чаша се консумира половин час преди закуска, а втората половин час преди лягане.

Ползи за здравето от канелата

Канелата има свойството да регулира и контролира кръвната захар, като забавя усвояването на въглехидратите и захарите, а това стабилизира стойностите на глюкозата в кръвта. Този процес благоприятства отслабването и предотвратява складирането на излишни мазнини от организма, а вместо това насърчава използването на мазнините за енергия.

Ползи от меда

Медът съдържа основно фруктоза и глюкоза. Въпреки това съставките в него са за предпочитане пред рафинираната захар и захарозата, която се съдържа предимно в трапезната захар. Според проучване от 2011 година, цитирано от lovetoknowhealth.com, медът насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини, като същевременно понижава и нивата на триглицериди в кръвта.

Източник : fakti.bg