Ръцете показват скрити заболявания

Често рискови заболявания, някои от които животозастрашаващи, нямат ясно изразени симптоми и не могат да бъдат диагностицирани, докато не стане твърде късно. Понякога пък има признаци, че нещо не е наред с тялото ни, но не им обръщаме внимание, защото смятаме, че става въпрос за нещо незначително.

Кардиолог-ревматолог Виктория Лвовская смята, че някои от заболяванията могат да се определят по ръцете ни, пише zdrave.to. Според нея прекомерното изпотяване на ръцете може да сигнализира за проблеми с щитовидната жлеза, а подутите длани са признак за мозъчен тумор.

Според лекарката постоянното усещане за потни длани изисква консултация с ендокринолог, тъй като показва повишено производство на хормони на щитовидната жлеза. Това има пагубен ефект върху цялото тяло.

Пациентите, страдащи от този симптом, произвеждат твърде много хормони, а те ускоряват метаболитните процеси, отбеляза тя.

Лвовская допълва, че опасните признаци включват и подуване на дланите. Това може да говори за развитие на тумор на хипофизата – долния мозъчен придатък, обясни тя. Лвовская поясни, че хипофизната жлеза произвежда хормони, които влияят на метаболизма, растежа и репродуктивната функция.

Освен това специалистът посъветва да се консултирате със специалист в случай на пожълтяване на кожата или изтръпване на пръстите. Подобни признаци могат да показват неврологични нарушения и проблеми с черния дроб и жлъчния мехур.

Източник : fakti.bg