Тези лекарствата могат сериозно на увредят черния ви дроб

До възпаление на черния дроб или невирусен хепатит може да се стигне поради злоупотреба с лекарства.

Гастроентеролог-хепатолог и кандидат на медицинските науки Сергей Вялов разказа как COVID-19 и традиционната медицина провокират заболяването.

„Повечето невирусни хепатити са резултат от използването на различни средства за прочистване на тялото“, обяснява лекарят. Тези средства включват билкови чайове, препарати от китайската или индийската традиционна медицина и средства за „прочистване“ на черния дроб. Те могат да съдържат вещества, които увреждат клетките му. Невирусен хепатит може да се развие и при хора, които са се възстановили от COVID-19. По правило за лечение се използват силни лекарства, които могат да повлияят неблагоприятно на черния дроб.

В този случай пациентът развива хепатит, предизвикан от лекарства. Понякога последствията от коронавируса са идентични с първите признаци на хепатит: повишена умора, липса на енергия и лоша поносимост към алкохола. За да се изключи увреждане на черния дроб, е необходимо да се премине биохимичен кръвен тест. Ако болестта се потвърди, тогава няма да е много трудно да се излекува, пише zdrave.to.

Източник : fakti.bg