Кардиолог посочи признаците на разрушаване на кръвоносните съдове

Кардиолог, доктор по функционална диагностика, доктор по ултразвукова диагностика, кандидат на медицинските науки Вадим Жук посочи симптомите на съдова деструкция или разрушаване на кръвоносните съдове, съобщава zdrave.to.

Като тревожни симптоми според кардиолога могат да се считат възпаленията по кожата, зачервяване, температура и болка. Когато се появят тези признаци, той препоръчва да се свържете с лекар, който се занимава с диагностика, профилактика и лечение на венозни заболявания – флеболог. В противен случай, без наблюдение на специалист, може да се наложи операция за отстраняване на вените.

Той също така обърна внимание на симптоми като: изтръпване на пръстите на краката, загуба на чувствителност и пигментация на кожата.

„Засегнатите вени например могат да бъдат разположени достатъчно дълбоко под кожата и тогава човек дори няма да предположи, че има проблем. Ако са засегнати дълбоките вени, тогава се увеличават рисковете от получаване на сериозна патология. На първо място можем да говорим за флеботромбоза и тромбофлебит“.

Източник : fakti.bg