Появяват се нови огнища на COVID-19

За пръв път от две години насам в света за една седмица по-малко от 10 000 са починали заради коронавируса. За втора седмица броят на новите случаи на коронавирус в света е под 3,1 милиона, предаде БГНЕС.

Вече пета седмица САЩ са на първо място в света по заболеваемост от ковид. През последните седем дни са регистрирани около 660 000 нови случая, което е с 60 000 повече, отколкото през предходния подобен период.

Нови огнища се появяват и в Бразилия, където броят на заразените вече е достигнал мартенските нива (над 40 000 нови случая на ден). От миналата седмица насам Мексико е удвоило разпространението на болестта и сега диагностицира около 6000 души дневно с коронавирус.

В същото време в Канада процентът на инфекциите е намалял почти пет пъти от април насам.

В Европа най-високата заболеваемост все още е в Германия, където през седмицата около 300 000 души са диагностицирани с ковид. А през последните два дни се наблюдава рязко увеличение – броят на заразените на ден там отново надхвърля 70 хиляди.

Във Франция през седмицата с ковид са се заразили два пъти по-малко хора, отколкото в Германия, но през последните дни там също е регистрирана нова епидемия – повече от 40 000 заразени на ден. В Италия, където от средата на април насам се наблюдаваше постоянен спад, през тази седмица се наблюдава ново увеличение с над 20 000 нови случая на ден.

В Обединеното кралство за първи път от май насам броят на инфекциите надхвърля 10 000 на ден

Източник : fakti.bg