Домашно приготвена напитка изчиства тялото от тежките метали

Ако се борите ежедневно със симптоми като отслабена памет, проблеми с концентрацията и резки смени в настроението, може да става въпрос за наличие на тежки метали в организма. Разбира се, задължително е да се консултирате със специалист преди да прибегнете към каквото и да е действие, пише actualno.com.

В наши дни отвсякъде сме заобиколени с олово, живак, кадмий, стомана, алуминий, сплави, барий – вещества, които са токсични за мозъка и организма ни. Те могат да са причинители и на заболявания като аутизъм, синдром на хиперактивност, деменция, синдром на Турет, Паркинсон и др.

Тежките метали срещаме навсякъде, както и в пестициди, фунгициди, хербициди, ваксини, масло, бои, химикали, отпадъци – буквално във всяко нещо около нас.

Симптоми за наличието на тежки метали

Някои от симптомите може да са проблеми с паметта и концентрацията, смяна на настроенията, аутизъм, мозъчна мъгла, умора, депресия и демотивация, тревожност. Тежките метали могат да породят и болест на Паркинсон, деменция, Алцхаймер, булимия. Всички те са предизвикани от голямо наличие на живак в мозъка. Тежките метали се окисляват в мозъка и по този начин причиняват разстройства и смущения. Те влияят на невротрансмитерите и импулсите.

За щастие, в някои ситуации можем да елиминираме тези химикали от организма си преди да е станало твърде късно. За това ни помага храната. Домашно приготвено “вълшебно” смути ще ви помогне да се отървете от всички тежки метали в тялото си. За целта ще са ви нужни няколко полезни съставки, които лесно може да откриете и да си набавите. Ето и кои са те:

– Прах от кълнове ечемик – те ще спомогнат за пречистването на червата, далака, панкреаса и репродуктивната система от тежките метали;

– Кориандър – по възможност си набавете пресен. Той ще се справи с труднодостъпните места и успешно ще ги пречисти;

– Горски боровинки – за превенция от болестта на Алцхаймер, ще премахне тежките метали от мозъка. Но задължително трябва да са горски, а не обикновени;

– Спирулина – спирулината ще се погрижи за пречистването на мозъка, нервната система и черния дроб;

– Атлантическо дулсе – това са сушени водорасли от областта на Атлантическия океан, които може да откриете в повечето биомагазини. Премахва живака от организма.

В какво количество да ги използвате за смутито:

1 ч.л. спирулина;
1 чаша пресен кориандър;
2 чаши горски боровинки;
1 ч.л. прах от кълнове ечемик;
1 с.л. атлантическо дулсе;
1 чаша сок от портокал;
2 банана;
Вода спрямо желанието ви за гъстота.

Портокалът и бананите се добавят за подобряване на вкуса, но не са задължителен компонент. Поставете всичко в блендер и блендирайте, докато не получите желаната гъстота на сместа. Изпива се непосредствено след приготвяне.

Източник : fakti.bg