Мазнините по корема се стопяват за 6 дни с тези 6 важни правила

Tалията и бедрата са най-проблемните зони при девойките и дамите, и не всяка диета, колкото и жестока да е тя, успява да намали размера им, пише actualno.com. Ако желаете бързо да изчезнат досадните мазнинки, които изскачат изпод ефирните летни дрехи, без сложни диети и ограничения, спазвайте стриктно тези 6 правило и единствено за 6 дни ще придобиете два пъти по-малък стомах:

1. Намалете приема на сол. Да, солта може да придава прекрасен вкус на ястието, само че заради нея задържаме водата в организма – голяма част, от която се задържа именно в корема, а с това уголемява размера му. Избягвайте тестени закуски и полуфабрикати, които са пълни със сол.

2. Намалете приема на въглехидрати. Оризът, хляба и тестените произведения са част от ежедневната диета, само че те се състоят от въглехидрати. Именно те са отговорни за мастните натрупвания върху стомаха, по тази причина се стремете да ги избягвате или ги подмените с артикули, които съдържат повече протеини. Вместо хляба или спагетите, яжте обезсолено сирене или яйца.

3. Забравете млякото. Лактозата може да провокира проблеми с храносмилането и мощно възприятие за отичане на корема. Опитайте най-малко 1 седмица да премахнете млякото от менюто си и ще забележите разликата. Ако не можете изцяло да се откажете, заменете го с кисело мляко или бадемово мляко.

4. Не яжте всевъзможни плодове. Въпреки че плодовете са здравословни, някои плодове могат да провокират отичане на корема. Ябълки, любеница, банан, крушата и пъпеш са доста вкусни, само че мъчно се преработват и могат да доведат до газове, а това ускорява подуването на корема. По-добре е да ядете грейпфрут, лимон, портокал или горски плодове.

5. Откажете се от лютивите подправки. Те предизвикват жлъчни киселини и втвърдяват корема. Въпреки че може да бъдат и здравословни, пробвайте да ги избегнете за една седмица. Вместо тях, използвайте подправки като босилек, риган и мащерка.

6. Изхвърлете захарта, алкохола и бързата храна. Това са трите неща, които би трябвало да избягвате, даже и да ги обожавате. Ако желаете плосък стомах, то тези 3 съставки би трябвало изцяло да махнете от диетата или най-малко по време на 6 -те дни, когато желаете да свалите корема.

Източник : fakti.bg