Административно наказание за варненски лекар, преглеждал пациенти с 1.9 промила алкохол

Административно наказание ще бъде наложено на лекар, за когото е установено, че е употребил алкохол по време на дежурство в Спешното отделение на многопрофилната болница „Света Анна“ във Варна, съобщиха от здравното заведение.

Установено е също, че няма отклонение във времето и реакцията на екипа или нарушение на медицинския протокол спрямо пациентката, чийто съпруг е подал сигнала, допълват от БНР. Тя вече е оперирана и е в добро състояние.
За случая разказаха по-рано днес от Нова телевизия.

Мъж, който е завел съпругата си в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна, твърди, че е получил грубо отношение от страна на лекар. Мъжът разказва, че половинката му е била със сериозна травма в областта на гърдите, което довело до значителна загуба на кръв и се налагали спешни мерки от страна на хирурга.

Съпругът на пострадалата обаче се усъмнил в поведението на лекаря и сметнал, че той е употребил алкохол. Мъжът дори извикал полиция, за да направи проверка. Тест с дрегер доказал, че медикът е с 1,9 промила алкохол.

„Когато се доближих до него, усетих миризмата на алкохол. Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба и получил отговор: „Ще преценя”.

Източник : fakti.bg