Китайско лекарство срещу депресия бе одобрено за пускане на пазара

Държавното управление на медицинските продукти на Китай одобри за пускане на пазара нов тип антидепресант, разработен от китайския университет „Йентай“, съобщава радио Китай, цитира 24chasa.bg.

Таблетките Толудесвенлаксин хидрохлорид са ново иновативно лекарство на китайските учени с независими права върху интелектуалната собственост за лечение на депресия, се посочва в документа за одобрение.

Тиен Дзинуей, професор в университета „Йентай“ и ръководител на изследователския екип, каза, че новото лекарство е троен инхибитор на обратното захващане на 5-хидрокситриптамина, норепинефрина и допамина, и има доказан ефект в облекчаването на симптомите. Разработката му продължи повече от 10 години и бе съсредоточена върху преодоляването на недостатъците на най-често използваните антидепресанти, добави професорът.

Джан Хунйен, професор от Шеста болница на Пекинския университет, каза, че според резултатите от клиничните изпитвания, новото лекарство е в състояние да отговори на нуждите на пациентите за облекчаване на симптоми като тревожност, умора и когнитивни разстройства.

Източник : fakti.bg